Welkom bij de Protestantse Gemeente te Vries Welkom bij de Protestantse Gemeente te Vries

Vieringen: zo zijn de regels tot nadere aankondiging

We gaan door met een beperkt aantal mensen per viering. Kindernevendienst wordt in het Ontmoetingshuis gehouden. Er is geen ontmoeting met koffie na de dienst en er is nog geen samenzang mogelijk. De diensten beginnen om 09.30 uur. De gebruikelijke informatie over de diensten staat onder Vieringen Bonifatiuskerk Maar vanwege de huidige beperkingen m.b.t. het live bijwonen, vindt u op deze pagina aanvullende bijzonderheden en de orde van dienst. U kunt de vieringen beluisteren via kerkomroep, met de orde van dienst onder 'liturgie'.

Let op:
Wie naar de kerk wil moet telefonisch reserveren vóór vrijdag 18 uur bij scriba Marianne Veenema: 543313. Mensen uit 1 huishouden mogen bij elkaar zitten. Graag even melden bij opgave. Voor de kindernevendienst melden bij Lina de Leeuw, 050-8509883

Gaat u de uitdaging aan?

Heeft u wel eens een dansende dominee gezien? Kijk dan hier naar de Jerusalema challenge.  De TikTokkende jongeren onder ons kennen vast de Jerusalemachallenge. We willen jullie allemaal uitdagen om mee te doen met onze thuischallenge. Leer het dansje uit het filmpje, voer het uit en neem het op. Iedereen kan meedoen! Het filmpje stuur je vervolgens naar website@pkn-vries.nl. Later in het jaar zullen we het resultaat delen.
De collega's Esther de Vegt van woonzorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen gingen u vast voor. RTV Drenthe was erbij en maakte er een item over.
____________________________________________________

Kerken luiden 29 september om 9.30 noodklok voor vluchtelingkinderen, ook de Bonifatiuskerk laat zich horen!

Op dinsdag 29 september om half tien ‘s ochtends luiden kerken in heel Nederland acht minuten en 20 seconden de kerkklokken. Deze dag wordt de petitie #500kinderen overhandigd aan de woordvoerders asiel & migratie van de Tweede Kamer. Deze petitie is mede ondertekend door veel plaatselijke gemeenten, predikanten en kerkleden.

____________________________________________________

Vogeltentoonstelling in de Bonifatiuskerk te Vries

Van 2 tot 4 oktober is er een vogeltentoonstelling in de Bonifatiuskerk. Resultaat van een unieke samenwerking tussen de Vogelvereniging Oostermoer en de Protestantse gemeente. Aanleiding vormt de bijzondere viering van zondag 4 oktober ‘dierendag’, de naamdag van de heilige Franciscus. Deze leefde in de Middeleeuwen, koos voor een leven in eenvoud en armoede, en preekte volgens de overlevering voor de vogels en de dieren.

Omdat het jammer is als de vogels alleen te bewonderen en te beluisteren zijn tijdens de viering, is de expositie uitgebreid tot het weekend. Vrijdagavond om 19 uur vindt de opening plaats. Op zaterdag is de tentoonstelling gratis toegankelijk tussen 10 en 17 uur. De zondagse viering in het teken van Franciscus is om 9.30 uur, hiervoor dient u te reserveren, zie gegevens hierboven.
_____________________________________________________

4 oktober 15.00 uur NNO Kamermuziek Cello duo ‘In de Franse, Japanse en Italiaanse keuken’

Kerkconcerten Vries maakt op zondag 4 oktober a.s. in de Bonifatiuskerk te Vries graag met u een internationale reis. Twee vooraanstaande cellisten uit het NNO laten u een muzikaal kijkje nemen in de Franse, Japanse en Italiaanse keuken.
Entreekaarten à €16,-/€8,-. Koffie/thee en huisgemaakte lekkernij voor het concert inbegrepen. Reserveringen uitsluitend via www.kerkconcertenvries.nl Meer informatie vindt u hier.

_______________________________________________________

9 oktober 20.00 uur Stabat MaterGiovanni Battista Pergolesi

Het Luthers Bach Ensemble voert dit Stabat Mater samen met internationaal befaamde solisten Alex Potter & Kristen Witmer uit onder de artistieke leiding van Tymen Jan Bronda. Meer informatie. Kaarten zijn €30 en verkrijgbaar via www.luthersbachensemble.nl